Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En len och söt gröt men ändå med fiber i. Polenta möter bovete (funkar även utmärkt med hirs om det tåls). Och på till det smak av äpple, kanel och kardemumma.

2 portioner

Du behöver:

  • 3 msk polentagryn
  • 3 msk boveteflingor (eller hirsflingor)
  • 3 dl vatten
  • 1 nypa salt
  • 1 krm kanel
  • 1 krm mald kardemumma
  • 1/2 finhackat eller grovt rivet rött sött äpple (går att skippa)
  • 1 nypa vaniljpulver eller vaniljsocker
  • 1tsk honung

Gör så här:

  1. Häll allt förutom äpplet i en kastrull och koka upp
  2. Lägg äpplena i en panna och fräs på tills dom mjuknar
  3. När gröten börjar tjockna tillsätter du även äpplena i kastrullen
  4. Koka gröten tjock och len
  5. Servera med valfri växtdryck, sylt/färska bär och ev. frön.

(Du kan även tillaga äpplena direkt i gröten, d.s.v. koka upp med gröten men jag tycler att det får mer smak av äpple genom att dom steks)