![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/09/4C3EA2B8-883A-4403-A047-AB1DCE680AFE-scaled.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/09/4C3EA2B8-883A-4403-A047-AB1DCE680AFE-scaled.jpeg?fit=676%2C507&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Såsen är i sig även vegansk.
Kommer ni ihåg den där klassiska filsåsen till fisk i skolmatsalen? Det var typ det bästa någonsin i skolmatsalen (på min tid). Aja, jag minns den såsen iaf. Nu har jag gjort en allergivänlig tappning på den. Gott!
Du behöver:
- 1,5 dl Vegansk majo (köpt eller hemmagjord, exempelvis McSara-dip från bloggen )
- 1 dl violife spread, naturell smak (falsk Philadelphia)
- 1 krm mjölksyra (pulver) -har inget med mjölk att göra, är alltså mjölkfritt. Väl värt att investera till köket MEN går att utesluta här med aningens sämre resultat.
- ca. 1/2 dl vatten (beroende av konsistens på majon)
- Saft från 1/2 citron
- 2 tsk senap
- 1 dl bostongurka
- 1 kruka hackad dill eller 1/2 förpackning fryst dill i kartong (ni vet dom där små?)
- Salt
- Peppar
Gör så här:
- Mixa samman majo, violife och vatten (justera mängd) till önskad konsistens (som filmjölk)
- Tillsätt all smaksättning
- Servera
![](https://i2.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/09/06810494-249E-4CE5-8D9E-D37215602CE5-scaled.jpeg?fit=676%2C507&ssl=1)