Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Såsen är i sig även vegansk.

Kommer ni ihåg den där klassiska filsåsen till fisk i skolmatsalen? Det var typ det bästa någonsin i skolmatsalen (på min tid). Aja, jag minns den såsen iaf. Nu har jag gjort en allergivänlig tappning på den. Gott!

Du behöver:

  • 1,5 dl Vegansk majo (köpt eller hemmagjord, exempelvis McSara-dip från bloggen )
  • 1 dl violife spread, naturell smak (falsk Philadelphia)
  • 1 krm mjölksyra (pulver) -har inget med mjölk att göra, är alltså mjölkfritt. Väl värt att investera till köket MEN går att utesluta här med aningens sämre resultat.
  • ca. 1/2 dl vatten (beroende av konsistens på majon)
  • Saft från 1/2 citron
  • 2 tsk senap
  • 1 dl bostongurka
  • 1 kruka hackad dill eller 1/2 förpackning fryst dill i kartong (ni vet dom där små?)
  • Salt
  • Peppar 

Gör så här:

  1. Mixa samman majo, violife och vatten (justera mängd) till önskad konsistens (som filmjölk)
  2. Tillsätt all smaksättning
  3. Servera