Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En väldigt enkel fiskgratäng, görs med valfri fisksort och sköter sig mest själv i ugnen. Servera till valfritt tillbehör, ex. potatis, potatismos, ris, quinoa eller hirs.
Du behöver.
4 portioner (vi gör dubbel sats men behöver ju många portioner)
- 4 portionsstorlekar av valfri fisk, jag har provat både torsk och lax
- 2 dl kokosmjölk (slutresultatet smakar INTE kokos tack vare vinägern, tomaten, dragonen och senapen)
- 2 dl buljong (recept på hemmagjord hittar du HÄR eller använd valfri buljongtärning eller -pulver med vatten) -du kan även bara använda vatten och salt
- 1 msk senap
- 1 tsk vinäger (ex. äppelcidervinäger)
- 1/2 dl chilisås eller passerade tomater (går att utesluta) alternativt 2 msk tomatpuré
- 1-2 msk valfritt mjöl för redning, jag använder i dagens läge bovetemjöl men klibbrismjöl är en annan favorit
- 1 msk torkad dragon
- 1/2 dl soltorkade tomater (skurna om stora)
- salt
- peppar
- olja
Gör så här:
- Olja en ugnsfast form
- Lägg i fisken, salta och peppra rikligt
- Blanda samman samtliga resterande ingredienser till en sås, rör ner soltorkade tomaterna och dragonen sist så att du först har en chans att vispa ut eller mixa mjölet ordentligt i vätskan
- Häll såsen över fisken
- Kör i ugnen i ca 200 grader i 15-20 minuter (beroende av storlek på fiskbitarna)
- Klart!