Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En väldigt enkel fiskgratäng, görs med valfri fisksort och sköter sig mest själv i ugnen. Servera till valfritt tillbehör, ex. potatis, potatismos, ris, quinoa eller hirs.

Du behöver.

4 portioner (vi gör dubbel sats men behöver ju många portioner)

  • 4 portionsstorlekar av valfri fisk, jag har provat både torsk och lax
  • 2 dl kokosmjölk (slutresultatet smakar INTE kokos tack vare vinägern, tomaten, dragonen och senapen)
  • 2 dl buljong (recept på hemmagjord hittar du HÄR eller använd valfri buljongtärning eller -pulver med vatten) -du kan även bara använda vatten och salt
  • 1 msk senap
  • 1 tsk vinäger (ex. äppelcidervinäger)
  • 1/2 dl chilisås eller passerade tomater (går att utesluta) alternativt 2 msk tomatpuré
  • 1-2 msk valfritt mjöl för redning, jag använder i dagens läge bovetemjöl men klibbrismjöl är en annan favorit
  • 1 msk torkad dragon
  • 1/2 dl soltorkade tomater (skurna om stora)
  • salt
  • peppar
  • olja

Gör så här:

  1. Olja en ugnsfast form
  2. Lägg i fisken, salta och peppra rikligt
  3. Blanda samman samtliga resterande ingredienser till en sås, rör ner soltorkade tomaterna och dragonen sist så att du först har en chans att vispa ut eller mixa mjölet ordentligt i vätskan
  4. Häll såsen över fisken
  5. Kör i ugnen i ca 200 grader i 15-20 minuter (beroende av storlek på fiskbitarna)
  6. Klart!