Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Du behöver:
- 150g mjölkfritt margarin
- 2 dl socker
- 3 dl boveteflingor alternativt andra flingor, jag gjorde också med 2dl boveteflingor + 1dl kokosflingor och har även nu gjort på risflingor (Tänk på att OM du väljer enbart kokosflingor behöver du tillsätta mera mjöl eftersom att boveteflingor absorberar vätska men det gör inte kokosflingor)
- 2 dl mjölblandning (ex. 1dl majsmjöl och 1 dl rismjöl)
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 1/2 tsk xanthangummi
- 2 msk kokosmjölk
Gör så här:
- Smält margarinet
- Blanda samman alla torra ingredienser
- Tillsätt margarinet och kokosmjölken och arbeta ihop till jämn smet med hjälp av slev eller slickepott
- Klicka ut smeten på bakplåtspapper (1tsk blir lagom stora kakor men kan förstår variera storleken)
- Lägg smeten glest på plåten
- Platta till smeten till ett par mm i tjocklek med hjälp av oljad hand, slev, sked eller slickepott (kommer bli ungefärlig storlek på kakan)
- Grädda mitt i ugnen på 175-200grader i ca 6-7minuter för normalstora kakor (kortare tid för mindre och längre tid för större) -börjar precis bli lätt gyllenbrun om kanterna och har slutat bubbla i mitten
- Låt kakan kallna på plåten
- Servera som dom är eller doppa halvt i smält mjölkfri choklad (jag gjorde exempelvis med botten doppad i choklad, precis som med annars traditionella havreflarn)