4-6 personer
Du behöver:
- 600-700g fläskfilé
- torkad rosmarin
- salt
- peppar
- 4 dl skivad svamp av valfri stor (champinjoner här)
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2,5dl kokosmjölk
- 1dl chilisås (eller krossade tomater)
- 1msk senap
- 2tsk vinäger
- 1 dl buljong (eller salt och vatten)
- 2dl vatten
- 2 tsk klibbrismjöl
- 1 kruka gräslök
- ev. 100g bacon eller pancetta
- olja för stekning
Gör så här:
- Putsa och skiva fläskfilén
- Salta, peppra och strö på torkad rosmarin
- Hetta upp en panna, stek fläskfilén enbart för yta i olja i het panna (bryn bara ytan men se till att inte tillaga helt igenom)
- Ta ur köttet och låt vila på tallrik
- Fräs nu svampen i samma panna i olja, salta och peppra
- Hacka upp löken och tillsätt till svampen, pressa också i vitlöken
- Stek tills löken är glansig
- Blanda samman kokosmjölk, chilisås, senap, vinäger, buljong, vatten och mjöl och häll ner i svampen/lök-blandningen
- Låt koka upp
- Smaka av med salt och peppar
- Lägg tillbaka köttet och låt hela grytan puttra några minuter tills köttet är färdigtillagat, tiden beror på köttbitarnas storlek.
- Toppa med mängder av gräslök och ev. knaperstekt bacon eller pancetta
- Servera till ugnsstekta rotfrukter, ris, pasta eller potatis (för er som tål) -här serverade jag med ugnsrostad färsk blomkål och sötpotatis kryddad med salt, peppar och rosmarin