4-6 personer

Du behöver:

  • 600-700g fläskfilé
  • torkad rosmarin
  • salt
  • peppar
  • 4 dl skivad svamp av valfri stor (champinjoner här)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2,5dl kokosmjölk
  • 1dl chilisås (eller krossade tomater)
  • 1msk senap
  • 2tsk vinäger
  • 1 dl buljong (eller salt och vatten)
  • 2dl vatten
  • 2 tsk klibbrismjöl
  • 1 kruka gräslök
  • ev. 100g bacon eller pancetta
  • olja för stekning

Gör så här:

  1. Putsa och skiva fläskfilén
  2. Salta, peppra och strö på torkad rosmarin
  3. Hetta upp en panna, stek fläskfilén enbart för yta i olja i het panna (bryn bara ytan men se till att inte tillaga helt igenom)
  4. Ta ur köttet och låt vila på tallrik
  5. Fräs nu svampen i samma panna i olja, salta och peppra
  6. Hacka upp löken och tillsätt till svampen, pressa också i vitlöken
  7. Stek tills löken är glansig
  8. Blanda samman kokosmjölk, chilisås, senap, vinäger, buljong, vatten och mjöl och häll ner i svampen/lök-blandningen
  9. Låt koka upp
  10. Smaka av med salt och peppar
  11. Lägg tillbaka köttet och låt hela grytan puttra några  minuter tills köttet är färdigtillagat, tiden beror på köttbitarnas storlek.
  12. Toppa med mängder av gräslök och ev. knaperstekt bacon eller pancetta
  13. Servera till ugnsstekta rotfrukter, ris, pasta eller potatis (för er som tål) -här serverade jag med ugnsrostad färsk blomkål och sötpotatis kryddad med salt, peppar och rosmarin