Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En enkel och smakfull gryta för dig som gillar rosmarin.
Du behöver:
- 800 g fläskytterfilé
- 2-3 morötter
- 2 stjälkar selleri
- 1 lök
- 1 dl hackad rotselleri
- salt (gärna örtsalt)
- Peppar
- 1 msk torkad rosmarin
- 2 msk tomatpuré
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk mjöl (klibbrismjöl eller bovetemjöl exempelvis)
- vatten eller buljong
- olja för stekning
Gör så här:
- Skala och skär grönsakerna i små bitar
- Ansa och skär köttet i tärningsstora kuber o salta, peppra + krydda med rosmarin
- Hetta upp olja i gryta och fräs köttet till lite yta
- Tillsätt grönsakerna och stek tills löken börjar bli glansig
- Tillsätt mjölet och rör runt
- Tillsätt sist tomatpurén och fyll upp med vatten och/eller buljong tills kött o grönsaker är täckta
- Koka upp, skumma av och sänk temperaturen så att det bara småputtrar
- Låt puttra tills grönsakerna är mjuka och än längre för att köttet ska bli mört, ca. 1h.
- Servera med ris, valfritt mos eller potatis exempelvis eller ät som det är med en brödbit
- Jag gillar att toppa med selleribladen som jag hackat