Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. 

En enkel och smakfull gryta för dig som gillar rosmarin.

Du behöver:

  • 800 g fläskytterfilé
  • 2-3 morötter
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 lök
  • 1 dl hackad rotselleri
  • salt (gärna örtsalt)
  • Peppar
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk mjöl (klibbrismjöl eller bovetemjöl exempelvis)
  • vatten eller buljong
  • olja för stekning

Gör så här:

  1. Skala och skär grönsakerna i små bitar
  2. Ansa och skär köttet i tärningsstora kuber o salta, peppra + krydda med rosmarin
  3. Hetta upp olja i gryta och fräs köttet till lite yta
  4. Tillsätt grönsakerna och stek tills löken börjar bli glansig
  5. Tillsätt mjölet och rör runt
  6. Tillsätt sist tomatpurén och fyll upp med vatten och/eller buljong tills kött o grönsaker är täckta
  7. Koka upp, skumma av och sänk temperaturen så att det bara småputtrar
  8. Låt puttra tills grönsakerna är mjuka och än längre för att köttet ska bli mört, ca. 1h.
  9. Servera med ris, valfritt mos eller potatis exempelvis eller ät som det är med en brödbit
  10. Jag gillar att toppa med selleribladen som jag hackat