Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Alltså TUSAN vilket tips. Med lite enklare modifiering blev den klart allergivänligare men fortfarande SUPERGOD!
Jag använde:
- Spenat
- Blåbär
- Jordgubbar
- Äpple
- Rödlök
- Pumpafrön
- Kyckling
Vinägrett:
- 2,5dl jordgubbar (funkar precis lika bra med blåbär)
- 0,5dl olivolja eller annan neutral olja
- 0,5dl vinäger (balsamvinäger om du har någon som funkar men här funkade äppelcidervinäger men då aningens mindre i mängd alldeles utmärkt)
- 1msk senap (behöver inte vara dijon)
- 2msk honung (jag kände att det behövdes lite mer)
- 1vitlöksklyfta (valfritt -smakade precis lika gott utan)
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
- Mixa samman ingredienser till vinägretten
- Blanda med spenat, skuren jordgubb, tunt skivad rödlök, frön och ev. med färdigtillagad kyckling
- Avnjut!