jordgubbssallad

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Alltså TUSAN vilket tips. Med lite enklare modifiering blev den klart allergivänligare men fortfarande SUPERGOD!

Se länken:  https://www.buzzfeed.com/iristian/heres-a-refreshing-summer-salad-that-will-leave-you-feeling?bffbtasty&utm_term=.xsOnbjYjWb#.tknwMRlRGM

Jag använde:

  • Spenat
  • Blåbär
  • Jordgubbar
  • Äpple
  • Rödlök
  • Pumpafrön
  • Kyckling

Vinägrett:

  • 2,5dl jordgubbar (funkar precis lika bra med blåbär)
  • 0,5dl olivolja eller annan neutral olja
  • 0,5dl vinäger (balsamvinäger om du har någon som funkar men här funkade äppelcidervinäger men då aningens mindre i mängd alldeles utmärkt)
  • 1msk senap (behöver inte vara dijon)
  • 2msk honung (jag kände att det behövdes lite mer)
  • 1vitlöksklyfta (valfritt -smakade precis lika gott utan)
  • salt
  • svartpeppar

jordgubbssallad2

Gör så här:

  1. Mixa samman ingredienser till vinägretten
  2. Blanda med spenat, skuren jordgubb, tunt skivad rödlök, frön och ev. med färdigtillagad kyckling
  3. Avnjut!