Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
På önskemål från maken. Att krydda frityrsmeten rekommenderas.
Som tillbehör eller som veganvariant på nuggets kanske?!
Du behöver:
- Avokado (perfekt mogna)
- Mjölk-, ägg- och glutenfri panering (klibbrismjöl, frityrsmet, cornflakes) enligt recept HÄR
- salt
- kryddning (ex. svartpeppar, chili, cayenne, örter, vitlökspulver) -går att utesluta men rekommenderas starkt
- olja för fritering
Gör så här:
- Dela avokadon och ta bort kärnan
- Skär avlånga stavar medan skalet på
- Ta bort skalet
- Vänd avokadostavarna i klibbrismjöl (eller annat fint mjöl)
- Salta och krydda frityrsmeten
- Doppa stavarna i frityrsmeten
- Vänd stavarna i krossade cornflakes eller annat alternativ (polenta, ströbröd)
- Fritera i olja i ca, 170grader tills gyllenbruna och krispiga
- Låt rinna av på hushållspapper
- (salta ev. mer)