avokadofries

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

På önskemål från maken. Att krydda frityrsmeten rekommenderas.

Som tillbehör eller som veganvariant på nuggets kanske?!

Du behöver:

  • Avokado (perfekt mogna)
  • Mjölk-, ägg- och glutenfri panering (klibbrismjöl, frityrsmet, cornflakes) enligt recept HÄR
  • salt
  • kryddning (ex. svartpeppar, chili, cayenne, örter, vitlökspulver) -går att utesluta men rekommenderas starkt
  • olja för fritering

Gör så här:

  1. Dela avokadon och ta bort kärnan
  2. Skär avlånga stavar medan skalet på
  3. Ta bort skalet
  4. Vänd avokadostavarna i klibbrismjöl (eller annat fint mjöl)
  5. Salta och krydda frityrsmeten
  6. Doppa stavarna i frityrsmeten
  7. Vänd stavarna i krossade cornflakes eller annat alternativ (polenta, ströbröd)
  8. Fritera i olja i ca, 170grader tills gyllenbruna och krispiga
  9. Låt rinna av på hushållspapper
  10. (salta ev. mer)