Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Friterade krispiga toasts med en saftig räktopping. Perfekt som förrätt eller tilltugg. Toasten består alltså av en brödskiva toppad med en räkpasta och ett täcke av sesamfrön (alternativt valfri panering) som sen friterats alldeles gyllene, krispig och samtidigt saftig. Magisk. Fungerar utmärkt att förbereda och förvara i frysen ofriterade för en annan dag.

Du behöver:

  • Valfritt bröd i skivor, valfri form (ex stansade eller delade). Jag har mängder av brödrecept på bloggen om du inte redan har någon favorit.
  • 400g råa räkor (alltså inte kalla utan råa, jag köper frysta som jag tinar) –räkorna går att byta mot kycklingfärs för den som inte tål räkor
  • 1 vitlöksklyfta (valfritt), pressad/riven
  • 1 stjälk salladslök, finhacakd
  • valfritt med chili efter tycke
  • en nypa peppar och 2 nypor salt
  • 1 msk Majsmjöl eller annat likvärdigt mjöl
  • 1 msk majsstärkelse eller annat likvärdigt mjöl
  • 1 krm bakpulver
  • ca 1/2 dl sesamfrön eller valfri panering för den som inte tål sesam (ex krossade cornflakes funkar utmärkt)
  • olja för fritering

Gör så här:

  1. Börja med att stansa eller skära upp brödskivor till önskad form
  2. Mixa sen räkorna till en slät massa
  3. Blanda i kryddning, salladslök, lök, vitlök, ev chili samt mjöler + bakpulver
  4. Bred på ett lager räkfyllning på brödskivorna, ca 1/2cm tjockt lager blir perfekt.
  5. Vänd toasten med den kletiga räksidan nedåt mot en skål med frön eller panering för att täcka hela toppen
  6. Hetta upp olja för fritering till ca 170-180 grader
  7. Fritera med frösidan nedåt först och vänd sedan, fritera tills gyllene på bägge sidor
  8. Ta ur och låt svalna något på bakplåtspapper
  9. Servera med valfria tillbehör eller såser (personligen gillar jag srirachamajo här)