ANNONS Annons

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Här kommer ett lite annorlunda men ack så enkelt och kanske lite nyttigare sätt att göra fudge på, mer korrekt frösmör-fudge.

Du behöver:

  • 1 dl tahini eller solrosfrösmör (mandelsmör eller jordnötssmör funkar också för er som tål)
  • 1 dl grovt hackad mjölkfri choklad eller chokladknappar (vit, ljus eller mörk)
  • 1/2 dl honung alternativt sirap om önskas veganskt

Gör så här:

  1. Lägg samtliga ingredienser i en värmetålig skål och smält över vattenbad under omrörning
  2. Låt svalna aningens
  3. Bred ut i en plastfolieklädd skål på ca 10x15cm
  4. Upprepa gärna med annan choklad och lägg ett andra lager
  5. Frys i 20-30 minuter för snabbare stelning
  6. Ta ut och skär upp
  7. Njut!
  8. Förvara i kyl