Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Här kommer ett lite annorlunda men ack så enkelt och kanske lite nyttigare sätt att göra fudge på, mer korrekt frösmör-fudge.

Du behöver:

  • 1 dl tahini eller solrosfrösmör (mandelsmör eller jordnötssmör funkar också för er som tål)
  • 1 dl grovt hackad mjölkfri choklad eller chokladknappar (vit, ljus eller mörk)
  • 1/2 dl honung alternativt sirap om önskas veganskt

Gör så här:

  1. Lägg samtliga ingredienser i en värmetålig skål och smält över vattenbad under omrörning
  2. Låt svalna aningens
  3. Bred ut i en plastfolieklädd skål på ca 10x15cm
  4. Upprepa gärna med annan choklad och lägg ett andra lager
  5. Frys i 20-30 minuter för snabbare stelning
  6. Ta ut och skär upp
  7. Njut!
  8. Förvara i kyl