![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/12/240C19C9-2D6C-4036-A8D8-66729B520D06.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/12/240C19C9-2D6C-4036-A8D8-66729B520D06.jpeg?resize=645%2C1024&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Här kommer ett lite annorlunda men ack så enkelt och kanske lite nyttigare sätt att göra fudge på, mer korrekt frösmör-fudge.
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/12/157A588A-90DD-44F7-BEF4-B877D5D84493.jpeg?resize=822%2C1024&ssl=1)
Du behöver:
- 1 dl tahini eller solrosfrösmör (mandelsmör eller jordnötssmör funkar också för er som tål)
- 1 dl grovt hackad mjölkfri choklad eller chokladknappar (vit, ljus eller mörk)
- 1/2 dl honung alternativt sirap om önskas veganskt
Gör så här:
- Lägg samtliga ingredienser i en värmetålig skål och smält över vattenbad under omrörning
- Låt svalna aningens
- Bred ut i en plastfolieklädd skål på ca 10x15cm
- Upprepa gärna med annan choklad och lägg ett andra lager
- Frys i 20-30 minuter för snabbare stelning
- Ta ut och skär upp
- Njut!
- Förvara i kyl
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/12/859FC712-325F-4F5A-8C1F-64454D9BD1D0.jpeg?resize=819%2C1024&ssl=1)