Du behöver:
- 5 dl kokosmjölk (ren tillsatsfri, du kan även blanda 50/50 kokosmjölk/kokosgrädde)
- 5 dl blandade sommarbär (frysta eller färska), jordgubb/blåbär/hallon/björnbär är en väldigt god kombination
- 1/2-1 dl socker
- 1 vaniljstång
- 2-4 msk mjölkfritt margarin, jag använder Floras bredbara
Gör så här:
- Dela stången, skrapa ur vaniljen
- Lägg vaniljstången och urskrapet i en kastrull med kokosmjölken, margarinet, bären och sockret och koka upp
- Låt småputtra och smaka av. Både bären och vaniljen neutraliserar kokossmaken
- Låt svalna helt
- Mixa
- Kör i glassmaskin alternativt frys i burk och vispa emellanåt under dom första timmarna
- Om glassen varit fryst en längre tid, ta ut och Tina ca 15 minuter innan servering. Detta eftersom att glassen inte innehåller baljväxter eller glukossirap som annars håller glassen mjuk även i frysen