Glassen serveras med en paj fylld av samma bär

Du behöver:

  • 5 dl kokosmjölk (ren tillsatsfri, du kan även blanda 50/50 kokosmjölk/kokosgrädde)
  • 5 dl blandade sommarbär (frysta eller färska), jordgubb/blåbär/hallon/björnbär är en väldigt god kombination
  • 1/2-1 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 2-4 msk mjölkfritt margarin, jag använder Floras bredbara

Gör så här:

  1. Dela stången, skrapa ur vaniljen
  2. Lägg vaniljstången och urskrapet i en kastrull med kokosmjölken, margarinet, bären och sockret och koka upp
  3. Låt småputtra och smaka av. Både bären och vaniljen neutraliserar kokossmaken
  4. Låt svalna helt
  5. Mixa
  6. Kör i glassmaskin alternativt frys i burk och vispa emellanåt under dom första timmarna
  7. Om glassen varit fryst en längre tid, ta ut och Tina ca 15 minuter innan servering. Detta eftersom att glassen inte innehåller baljväxter eller glukossirap som annars håller glassen mjuk även i frysen