
Du behöver:
- 5 dl kokosmjölk (ren tillsatsfri, du kan även blanda 50/50 kokosmjölk/kokosgrädde)
 - 5 dl blandade sommarbär (frysta eller färska), jordgubb/blåbär/hallon/björnbär är en väldigt god kombination
 - 1/2-1 dl socker
 - 1 vaniljstång
 - 2-4 msk mjölkfritt margarin, jag använder Floras bredbara
 
Gör så här:
- Dela stången, skrapa ur vaniljen
 - Lägg vaniljstången och urskrapet i en kastrull med kokosmjölken, margarinet, bären och sockret och koka upp
 - Låt småputtra och smaka av. Både bären och vaniljen neutraliserar kokossmaken
 - Låt svalna helt
 - Mixa
 - Kör i glassmaskin alternativt frys i burk och vispa emellanåt under dom första timmarna
 - Om glassen varit fryst en längre tid, ta ut och Tina ca 15 minuter innan servering. Detta eftersom att glassen inte innehåller baljväxter eller glukossirap som annars håller glassen mjuk även i frysen