glassbomb

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja

Enkel och barnslig dessert. Gjorda på valfria hemmagjorda eller köpta glassar fria från allergener som man behöver ta hänsyn till.

Gör så här:

  1. Välj en skål med valfri form (jag gillar runda)
  2. Täck insidan av glassen med plastfolie för lättaste sättet att få loss vid servering
  3. Fyll skålen med glass, gärna glass i lager för fylld glass (du kan även använda kola/chokladsåser till delar av fyllningen
  4. Frys in (går att förbereda några timmar i förväg eller flera dagar i förväg
  5. Ta ut, låt ev. tina en aning (beror lite på vilka glassar man använt)
  6. Vänd upp på fat
  7. Dekorera
  8. Servera!

HÄR är det en glass bomb på R-ice-glass (risbas) och R-iceglass blandad med hallonsorbet (hallonpuré, sockerlag, xanthangummi)

glassbomb2