glasstårta

Fritt från mjölk, ägg, gluten & soja bl.a.

En ”enkel variant” av tårta som sköter sig lite själv är just glasstårta

Jag gör med variation, både på köpt glass och på hemmagjord. Oftast på kakbotten. Självklart med lite dekoration ovanpå. Ibland med en varm chokladsås, bär/fruktsås eller kolasås till.

Digestivebotten:

  • 10st digestivekex av allergivänlig sort (recept hittar du HÄR) -alternativt andra allergivänliga kakor.
  • 75g mjölkfritt margarin
  1. Smält margarinet
  2. Mixa kexen
  3. Rör ner margarinet bland kexsmulorna tills du får en len massa
  4. Bre ut i botten på kakform
  5. Ställ i kyl för att stelna

Iordningsställande:

  1. Fyll på en sorts glass alternativt varva flera olika ovanpå kakbottnen
  2. Varianten överst är med R-ice-glass på risbas och hemmagjord hallonsorbet (enligt recept för havtornssorbet här men med hallon istället)
  3. Här nedan är en variant med rå-avokado/choklad-glass enligt recept här och en med mango/kokos/apelsin-glass enligt recept här
  4. Dekorera gärna (jag använder gärna bär och frukter eller sockerpasta, äggfria maränger samt färgat socker som på tårtan överst.
  5. Ställ i frysen (jag förbereder ofta kvällen innan men går även bara några timmar innan)
  6. Ta ut kanske 10min innan servering för att låta smälta lite

cheesecake    chesecake2