Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En oerhört gräddig kycklingpasta med mycket smak av ruccola, lite smak av chili och bara aningens saffran.
4 portioner
Du behöver:
- 2 nävar champinjoner
- 1 gul lök
- 2 st färdigtillagade kycklingbröstfiléer (gärna grillade -jag kör ugnsgrillade) i strimlor (funkar förstås bra med lårfilé också)
- 1 vitlöksklyfta
- 3 dl kokosmjölk (utan tillsatser för bäst smak)
- 1 dl buljong (gärna ifrån den ugnsgrillade kycklingen)
- 1 dl chilisås (passerade eller krossade tomater funkar också)
- 1 msk senap
- 2 tsk äppelcidervinäger
- salt
- peppar
- 1/5 pkt saffran (MAX)
- 4 nävar ruccola
- olja för stekning
Gör så här:
- Skiva svampen och hacka löken
- Stek svampen först i het pannan i olja, salta och peppra
- Tillsätt löken och pressa i vitlöken
- Blanda samman kokosmjölk, buljong, chilisås, senap, vinäger och saffran och häll i pannan
- Låt såsen puttra upp och smaka av med salt och peppar
- Tillsätt kycklingen och låt den värmas upp
- Vänd precis vid servering i ruccolan
- Servera ev. med soltorkade tomater till pasta, ris eller potatis (för er som tål)