Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En oerhört gräddig kycklingpasta med mycket smak av ruccola, lite smak av chili och bara aningens saffran.

4 portioner

Du behöver:

  • 2 nävar champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 st färdigtillagade kycklingbröstfiléer (gärna grillade -jag kör ugnsgrillade) i strimlor (funkar förstås bra med lårfilé också)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl kokosmjölk (utan tillsatser för bäst smak)
  • 1 dl buljong (gärna ifrån den ugnsgrillade kycklingen)
  • 1 dl chilisås (passerade eller krossade tomater funkar också)
  • 1 msk senap
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • salt
  • peppar
  • 1/5 pkt saffran (MAX)
  • 4 nävar ruccola
  • olja för stekning

Gör så här:

  1. Skiva svampen och hacka löken
  2. Stek svampen först i het pannan i olja, salta och peppra
  3. Tillsätt löken och pressa i vitlöken
  4. Blanda samman kokosmjölk, buljong, chilisås, senap, vinäger och saffran och häll i pannan
  5. Låt såsen puttra upp och smaka av med salt och peppar
  6. Tillsätt kycklingen och låt den värmas upp
  7. Vänd precis vid servering i ruccolan
  8. Servera ev. med soltorkade tomater till pasta, ris eller potatis (för er som tål)