Lite för enkelt, väldigt väldigt gott!
Less is more!
Ingredienser:
- Fläskkarré
- marinad (jag tog sweet chili sås, salt, peppar, pressad vitlök)
- Färska haricoverts
- Sötpotatis
- Gräslök
- Margarin
- vitlök
- olja
- salt
- peppar
Gör så här:
- Marinera köttet
- Sätt ugnen på 200grader
- Sätt saltat vatten på kokning
- Gör vitlöks”smöret”: Blanda margarin, en skvätt olja, salt, peppar, pressad vitlök och gräslök -förslut i plastfolie som en ”karamell” för att få till en korv som man sen kan skiva medaljonger av när det kallnat. Ställ in i kylen
- Sätt på grillen
- Skär upp sötpotatis i munsstora bitar, krydda med salt och peppar och pressa över lite vitlök, ringa över olja och ställ in i ugnen på bakplåtsklädd ugnsform och rosta ca. 20min
- Lägg haricoverts i det kokande vattnet och låt få ett snabbt uppkok om bara ett par minuter, häll sedan av i sil och spola över med kallt vatten
- Grilla köttet när glöden är perfekt
- Låt köttet vila efter grillning
- Passa då på att steka upp haricoverts med olja, salt, peppar och pressad vitlök lite snabbt i en het panna
- Skär upp medaljonger av vitlöks”smöret”
- Skiva upp köttet
- Servera
Glöm inte skyn från köttet!!! (jag glömde visst den på bilden)