karre

Lite för enkelt, väldigt väldigt gott!

Less is more!

Ingredienser:

  • Fläskkarré
  • marinad (jag tog sweet chili sås, salt, peppar, pressad vitlök)
  • Färska haricoverts
  • Sötpotatis
  • Gräslök
  • Margarin
  • vitlök
  • olja
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Marinera köttet
  2. Sätt ugnen på 200grader
  3. Sätt saltat vatten på kokning
  4. Gör vitlöks”smöret”: Blanda margarin, en skvätt olja, salt, peppar, pressad vitlök och gräslök -förslut i plastfolie som en ”karamell” för att få till en korv som man sen kan skiva medaljonger av när det kallnat. Ställ in i kylen
  5. Sätt på grillen
  6. Skär upp sötpotatis i munsstora bitar, krydda med salt och peppar och pressa över lite vitlök, ringa över olja och ställ in i ugnen på bakplåtsklädd ugnsform och rosta ca. 20min
  7. Lägg haricoverts i det kokande vattnet och låt få ett snabbt uppkok om bara ett par minuter, häll sedan av i sil och spola över med kallt vatten
  8. Grilla köttet när glöden är perfekt
  9. Låt köttet vila efter grillning
  10. Passa då på att steka upp haricoverts med olja, salt, peppar och pressad vitlök lite snabbt i en het panna
  11. Skär upp medaljonger av vitlöks”smöret”
  12. Skiva upp köttet
  13. Servera

Glöm inte skyn från köttet!!! (jag glömde visst den på bilden)