ananas

Fritt från mjölk, ägg, gluten  och soja.

Somrigt och fräscht. Enkelt, annorlunda och supergott. Detta var egentligen ett ihopkok på det som fanns hemma men har fått flera mail med förfrågan om recept så här kommer det på ett ungefär.

Du behöver:

  • Kycklingfilé (jag hade av bröst)
  • -kryddning (paprikapulver, lökpulver, örtsalt, vitlökspulver och aningens tomatpuré + honung)
  • -glaze (vatten, honung, tomatpuré, ananasjuice, salt, svartpeppar och pressad vitlök)
  • ris
  • Mango (fryst eller färsk)
  • Ananas (helt klart helst färsk)
  • Rödlök
  • Persilja
  • Olja
  • Vinäger
  • salt
  • honung
  • peppar
  • BBQ-sås enligt recept HÄR

Gör så här:

  1. Banka ut kycklingen och gnugga in med kryddningen
  2. Förbered en sirapslik sörja av glazen
  3. Koka upp riset och skölj efteråt i iskallt vatten tills svalnat
  4. Hacka upp mango, ananas, rödlök och persilja och blanda med en vinägrett av olja, vinäger, salt, peppar och ev. honung om det behövs lite sötma.
  5. Förbered BBQ-såsen
  6. Grilla kycklingen men ta av den precis när den börjar närma sig färdig
  7. Pensla nu kycklingen med glaze och lägg i form täckt med aluminiumfolie för att behålla värmen och låta kycklingen tillagas på denna eftervärme
  8. Stek upp mer hackad rödlök med hackad ananas i olja i en het panna
  9. Tillsätt riset och låt smakerna blanda sig
  10. Salta och peppra
  11. Klart! Bara att servera!