Allergimat kan vara så makalöst gott.
Till den lågtempererade kycklingen (som ska slängas lite fort på grillen också) serveras ljummen ”skåprenssallad”, foccacia med smak av vitlök, tomat och basilika och sen en tranbärsskysås.
Recept:
1. Lågtempererad kyckling. Hel kryddad kyckling i ugn på 75grader i ca. 3-4h. Snabbt på grillen innan servering
2. Ljummen ”Skåprenssallad” består av kryddad sparris som stekts, kryddade champinjoner som stekts, sötpotatis som rostats i ugn, hyvlad morot, grillad zucchini, lite soltorkade tomater, färska körsbärstomater, oliver, sallad, lök och till det en vinägrett gjord på rapsolja, balsamvinäger, senap, honung, citronsaft, citronskal, salt, peppar och hackad basilika.
3. Foccacia med smak av vitlök, tomat och basilika. I vätskan blandas en del passerade tomater. I degen blandas också hackad basilika. Innan gräddning pressas vitlök över brödet.
4. Tranbärsskysås. Se recept för skysås, gjord på tranbärssaft. Istället för sky har jag använt en del hemmakokt kycklingbuljong från frysen.