Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En underbart enkel och väldigt smakrik rätt som du svänger ihop på bara några minuter. Ät som den är (vegansk) eller toppa med falsk gräddfil, krutonger, knaprigt bacon, räkor, stekt torsk etc.

2-4 portioner

Du behöver:

  • 4 dl gröna frysta ärtor (obs! Ärta är en baljväxt)
  • 3 dl vatten (går att öka om man önskar tunnare soppa)
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/3 kruka mynta
  • 1/2 tsk örtsalt eller bara något krm salt
  • svartpeppar efter tycke

Gör så här:

  1. Tina ärtorna
  2. Mixa samman ärtor, vatten, salt, hackad lök, mynta och pressad vitlök till en slät soppa
  3. Koka upp och låt småputtra ett par minuter
  4. Smaka av med peppar
  5. Servera med valfri topping