Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Vegansk.

Nytt recept både på både ljus och chokladsmakande tårtbotten. Lättbakad. Snabb att tillaga. SÅ god och saftig.

2 bottnar med 23-24 cm i diameter alternativt 3 med 18 cm. Bottnarna bakas var för sig, i flera formar för bästa resultat -d.v.s. inte i en form och sen delas.

Har tyvärr inga snyggare bilder på tårtbottnarna men vill ändå ge er tillgång till receptet nu. Så, baka själv och dela gärna foton. Vill ni så kan era tårtbottnar istället få pryda bloggens inlägg. ❤️

Du behöver:

ljus tårtbotten

  • 200g mjölkfritt margarin
  • 3 dl vatten eller växtdryck
  • 3 dl socker
  • 6 dl mjölblandning (ex 2 dl majsmjöl, 2 dl rismjöl/hirsmjöl, 2 dl majsstärkelse)
  • 2 tsk xanthangummi
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • något att smöra o bröa en form med, ex margarin och majsmjöl

För chokladbotten, tillsätt 1/2 dl kakao till torra och 2 msk vatten till våta ingredienserna

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smält margarin och blanda med resterande vätskan
  3. Blanda alla torra ingredienser för sig
  4. Rör ner dom våta
  5. Dela smeten jämnt i smörade o bröade formar
  6. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter
  7. Låt svalna helt innan tårta monteras

Är du nyfiken på hur jag gjorde effekten med schackrutor inuti tårtan? SÅ enkelt men ändå effektfullt.

Dela tårtbottnarna enligt anvisning och montera varannan del ljus/brun både på höjden och bredden. Frågor? Hör av dig.