hasselback

Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja och vanlig potatis bl.a.

Sötpotatishalvor, skurna och tillagade med inspiration från hasselbackspotatis. Enkelt att förbereda. Snabbare att tillaga. Himla gott och annorlunda

  • sötpotatis
  • smält mjölkfritt margarin eller olja
  • salt
  • svartpeppar
  • valfritt med annan kryddning (här pressad vitlök)
  • valfritt med ströbröd (glutenfritt och hemmagjort här hemma)
  1. sätt ugnen på 200grader
  2. dela potatisen på längden
  3. skåra snittytan
  4. ringla över smält margarin/olja
  5. salta och peppra (jag pressade även över lite vitlök)
  6. grädda mitt i ugnen i ca 10min
  7. ta ut och ringla över ännu mer margarin/olja
  8. strö ev. på ströbröd
  9. fortsätta grädda i ca 10min till
  10. klart!
  11. bara att servera
  12. ät UR skalet eller MED skalet på undersidan