![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/01/399711B2-F5AB-4EA8-BA30-F0B04D93A34B.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/01/399711B2-F5AB-4EA8-BA30-F0B04D93A34B.jpeg?fit=676%2C507&ssl=1)
Vegansk och fri från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a
Du behöver:
- Butternuttpumpa (1 liten räcker till 2 vuxna personer)
- Vitlökss”smör” enligt recept HÄR
- Flowersprouts eller grönkål, 50 g/ vuxen
- Pesto av allergivänlig sort, köpt eller enligt recept HÄR
- Soltorkade tomater, inlagda i olja
- Kapris
- Violifes falska Philadelphia som du FÖRST fryst och sedan tinat, detta ger osten en ny karaktär som påminner om ricottaost
- Balsamico
- olivolja
- salt och peppar
Gör så här:
- Dela pumpan på längden, skala och kärna ur
- Skåra pumpan med tunna mellanrum en bit ner mot botten, inte helt igenom så att den skärs i skivor
- Lägg den på en oljad ugnsform med insidan nedåt
- Bred på rikligt med vitlökssmör och ringla över olja
- Kör in i ugnen på ca 200 grader i 15-20 minuter, tills den mjuknar (stick i den)
- Stek kålen i oljad panna tills något brynt, salta och peppra
- Ta ut pumpan när klar
- Toppa med pesto, soltorkade tomater, kapris, den nu falska ”ricotta”-osten, kålen och balsamico
- Lyxigt, gott men ändå så enkelt.