Vegansk och fri från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

Du behöver:

  • Butternuttpumpa (1 liten räcker till 2 vuxna personer)
  • Vitlökss”smör” enligt recept HÄR
  • Flowersprouts eller grönkål, 50 g/ vuxen
  • Pesto av allergivänlig sort, köpt eller enligt recept HÄR
  • Soltorkade tomater, inlagda i olja
  • Kapris
  • Violifes falska Philadelphia som du FÖRST fryst och sedan tinat, detta ger osten en ny karaktär som påminner om ricottaost
  • Balsamico
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Dela pumpan på längden, skala och kärna ur
  2. Skåra pumpan med tunna mellanrum en bit ner mot botten, inte helt igenom så att den skärs i skivor
  3. Lägg den på en oljad ugnsform med insidan nedåt
  4. Bred på rikligt med vitlökssmör och ringla över olja
  5. Kör in i ugnen på ca 200 grader i 15-20 minuter, tills den mjuknar (stick i den)
  6. Stek kålen i oljad panna tills något brynt, salta och peppra
  7. Ta ut pumpan när klar
  8. Toppa med pesto, soltorkade tomater, kapris, den nu falska ”ricotta”-osten, kålen och balsamico
  9. Lyxigt, gott men ändå så enkelt.