Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Soppa är helt klart underskattat, enkelt, smakrikt och värmande. Här är ytterligare en av mina favoriter.
4 portioner
Du behöver:
- 1 stor gul lök
- 400g färs, rätten funkar utmärkt att göra på både viltfärs, enbart nöt-, bland- eller t.o.m. kycklingfärs.
- 400g vitkål
- 1 tsk vinäger (går att utesluta)
- 4 normalstora morötter
- 3 msk tomatpuré
- 1 vitlöksklyfta
- salt (gärna örtsalt)
- peppar (gärna flera olika sorter, ex. svart- , vit- , grön-, krydd- och rosépeppar -går att köpa en färdig mix)
- gärna 1 stjälk av stjälkselleri
- 2 lagerblad
- vatten
- olja för stekning
- Persilja till topping
Gör så här:
- Hetta upp en gryt
- Stek färsen i olja
- Salta och peppra rikligt
- Blanda ner löken, sellerin som du finhackat och vitkålen som du strimlat fint och stek tills den börjar svettas (blir glansig)
- Pressa i vitlök och tillsätt vinägern och tomatpurén och stek någon minut
- Tillsätt moroten i skalad i tjocka slantar och lagerbladen
- Täck både alla grönsaker och köttet i vatten och låt småputtra under lock tills morötterna mjuknat
- Smaka av buljongen, salta och peppra efter tycke
- Toppa med hackad persilja vid servering och ät gärna en macka till
- Här hemma avslutar vi ofta med pannkakor efter soppan =)