Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Såsen är stjärnan i den här rätten. Fläsket kan du byta mot kyckling, nöt, vegetariskt eller varför inte fisk?!
4 personer
Du behöver:
- 600 g fläskfilé
- salt
- peppar, gärna 5-pepparmix
- olja för stekning
såsen
- 3 dl kokosmjölk
- 1 msk rosépeppar
- 2 dl buljong
- 1/2 dl vatten + 1 msk mjöl för redning (ex klibbrismjöl, majsstärkelse eller hirsmjöl)
- 2 tsk vinäger (gärna balsamico)
- salt + peppar (gärna 5-Pepparmix) efter smak
Gör så här:
- Putsa köttet, salta och peppra rikligt
- Stek i het oljad panna för yta
- Kör sedan in i ugnen på 150 grader i Ca. 20 minuter, tills innertemperatur 65grader
- Tillsätt buljong, kokosmjölk o vinäger + rosépepparn som du först mortlat till stekskyn
- Låt såsen koka rejält så smakerna tar sig
- Smaka av med salt o peppar
- Red av
- Toppa med 1 tsk rosépeppar vid servering
- När köttet vilat 5 minuter från ugnen, skär i tunna skivor -servera med såsen och valfria tillbehör