Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Såsen är stjärnan i den här rätten. Fläsket kan du byta mot kyckling, nöt, vegetariskt eller varför inte fisk?!

4 personer

Du behöver:

  • 600 g fläskfilé
  • salt
  • peppar, gärna 5-pepparmix
  • olja för stekning

såsen

  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 msk rosépeppar
  • 2 dl buljong
  • 1/2 dl vatten + 1 msk mjöl för redning (ex klibbrismjöl, majsstärkelse eller hirsmjöl)
  • 2 tsk vinäger (gärna balsamico)
  • salt + peppar (gärna 5-Pepparmix) efter smak

Gör så här:

  1. Putsa köttet, salta och peppra rikligt
  2. Stek i het oljad panna för yta
  3. Kör sedan in i ugnen på 150 grader i Ca. 20 minuter, tills innertemperatur 65grader
  4. Tillsätt buljong, kokosmjölk o vinäger + rosépepparn som du först mortlat till stekskyn
  5. Låt såsen koka rejält så smakerna tar sig
  6. Smaka av med salt o peppar
  7. Red av
  8. Toppa med 1 tsk rosépeppar vid servering
  9. När köttet vilat 5 minuter från ugnen, skär i tunna skivor -servera med såsen och valfria tillbehör