Ett hett tips. Gör din egen inlagda ingefära till dina sushi och till andra asiatiskt inspirerade rätter.

Så enkelt och SÅ gott. Du får dessutom full koll över innehållet. Inga onödiga tillsatser. ? Och när du gör…. gör en STOR sats. Du kan nämligen förvara den i kylen i gud vet hur länge. Receptet utgår från klassiska 1-2-3 (1 del ättikssprit, 2 delar socker, 3 delar vatten)

Du behöver:

  • ingefära
  • ättikssprit
  • socker
  • vatten

Gör så här:

  1. Skala ingefäran
  2. Skär den i tunna skivor, använd eventuellt mandolin/potatisskalare eller osthyvel för att skiva upp den. Skiva gärna på längden, längs med fibrerna för bästa resultat
  3. Lägg ingefäran i en kastrull
  4. Tillsätt ättikssprit, socker och vatten enligt tumregeln ovan (1 del ättikssprit, dubbel så mycket socker och 3 gånger så mycket vatten) tills du ser att den totala mängden kommer att täcka ingefäran i kastrullen
  5. Koka upp och låt småputtra bara ett par minuter
  6. Ta av och låt svalna helt
  7. Häll upp ingefäran med sin lag i en burk
  8. Ställ i kylen
  9. Håller sig väldigt väldigt länge i kylen