sourcream

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Inspirationen kommer faktiskt ifrån att jag länge funderat på att göra egna chips (utan potatis förstås) och då sour cream var min allra största favoritsmak var det den som stod på tapeten. Har förstås försökt luska ut hur man gör smak av gräddfil utan gräddfil/mjölk =)

Idag träffade jag en härlig kvinna som själv blandar sour cream-krydda utan mjölk. Vi diskuterade då lite av innehållet och här kommer mitt modifierade recept. Så jag tar inte hela äran åt mig. Tack du underbara kvinna vars namn jag inte vet =)

Blanda:

  • 1 del salt
  • 1 del socker
  • 4 delar lökpulver
  • 2/3 del torkad dill
  • 1/3 eller mindre vitlökspulver (går att utesluta)

KLART!

Så alltså… exempelvis:

  1. 1tsk salt
  2. 1tsk socker
  3. 4tsk lökpulver
  4. 2/3 tsk dill
  5. max 1/3 tsk vitlökspulver

Använd kryddning i matlagning, till att smaksätta dip eller sås alternativt krydda kött eller varför inte bara på hemmagjorda chips?!
TIPS! Ni som tål skulle egentligen t.o.m. bara kunna köpa vanliga saltade chips och strö på sour cream-krydda i efterhand för sour cream chips