Fritt från mjölk ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
Länge har jag sett och provat olika varianter på hemmagjord nobless. Man vill ju både att det ska vara enkelt och likvärdigt. Ni vet den där tunna chokladen med ett härligt krisp av krokant. Det hittills bästa jag upplevt varit med krossade cornflakes i. Men nu har jag knäckt det. Bäst av allt. Och fortfarande enkelt. Kolla här!
Du behöver:
- 200g mjölkfri choklad, valfritt om mörk, ljus eller vit. Jag föredrar den ljusa
- 1 squid game kaka enligt recept HÄR
- valfritt med smaksättning, jag gillar exempelvis med apelsinskal -finrivet skal från 1 apelsin passar lagom.
Gör så här:
- Förbered sin squid game kaka/dalgona candy. Du kan dock helt skippa delen med att platta till kakan och trycka ut en form. Smält alltså bara sockret, blanda i bikarbonaten, rör om och häll ut på en bakplåtspappersklädd yta och låt svalna helt.
- Smält nu chokladen över vattenbad eller i mikro (rör om så att det inte blir bränt). Låt svalna till rumstemperatur.
- Krossa kakan till ett fint kross, inte mjöl men små små smulor.
- Rör ner kaksmulorna till chokladen. Tillsätt också eventuell smaksättning, ex finrivet apelsinskal.
- Bred ut chokladen i ett tunt lager på bakplåtspapper på en plåt.
- Ställ plåten i kylen för att kylas och stelna.
- Ta ut. Använd en rund form (gärna uppvärmd, ex. lägg den en väldigt kort stund mot en spisplatta) för att stansa ut kakorna, varm form minskar risk för att det spricker och ser bättre till att du får rätt form.
- Kyl igen. När allt stelnat på nytt kan du enkelt med stekspade ta bort alla noblesskakorna. Spara dom överblivna bitarna i en burk i frys eller kyl, passar utmärkt att ex krossa och toppa någon dessert med.