Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja och nötter bl.a. Veganskt.

ca 20-24 st beroende av storlek på formarna

Du behöver:

  • 1 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 1 dl kokosmjölk, ren asiatisk och tillsatsfri (inte ”dryck”) eller annan likvärdig växtdryck/-grädde
  • 2 nypor salt
  • Lite valfria rostade frön (eller nötter/mandel om ni tål) eller ÄNNU hellre brända frön enligt recept HÄR
  • 1,5 sats av nougat enligt recept HÄR, smaksätt gärna med ex hasselnötsarom (artificiell)
  • 50 g mjölkfri choklad, mörk eller ljus efter tycke
  • silikonformar eller så muffinsformar

Gör så här:

  1. Välj först önskad fyllning, valfria frön och förbered dessa. Jag kan varm rekommendera dom ”brända”, jag blandar här även pumpa-, solrosfrö och sesamfrön.
  2. Blanda samman socker, sirap, kokosmjölk och salt och koka upp. Låt koka upp till 120 grader, saknar du termometer kan du med kultestet avgöra när det är färdigt.
  3. Häll i formarna så att du fyller ca 3/4.
  4. Lägg frön i mitten, tryck ner i kolan. Var försiktigt så att du inte bränner dig.
  5. Koka upp nougat enligt instruktion, fördela upp sista 1/4 i formarna. Ställ för att svalna och kyl även igen innan du till sist smälter choklad, häller lite på toppen av alla och kyler igen.
  6. Bara att plocka ur formarna och servera.