![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/12/D2DBFC85-2109-412C-8331-43D0545A9EEA.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/12/D2DBFC85-2109-412C-8331-43D0545A9EEA.jpeg?resize=1024%2C1024&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja och nötter bl.a. Veganskt.
ca 20-24 st beroende av storlek på formarna
Du behöver:
- 1 dl socker
- 1 dl sirap
- 1 dl kokosmjölk, ren asiatisk och tillsatsfri (inte ”dryck”) eller annan likvärdig växtdryck/-grädde
- 2 nypor salt
- Lite valfria rostade frön (eller nötter/mandel om ni tål) eller ÄNNU hellre brända frön enligt recept HÄR
- 1,5 sats av nougat enligt recept HÄR, smaksätt gärna med ex hasselnötsarom (artificiell)
- 50 g mjölkfri choklad, mörk eller ljus efter tycke
- silikonformar eller så muffinsformar
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/12/3666AD39-82BF-4484-B983-6F6D22162C9A.jpeg?resize=1024%2C1024&ssl=1)
Gör så här:
- Välj först önskad fyllning, valfria frön och förbered dessa. Jag kan varm rekommendera dom ”brända”, jag blandar här även pumpa-, solrosfrö och sesamfrön.
- Blanda samman socker, sirap, kokosmjölk och salt och koka upp. Låt koka upp till 120 grader, saknar du termometer kan du med kultestet avgöra när det är färdigt.
- Häll i formarna så att du fyller ca 3/4.
- Lägg frön i mitten, tryck ner i kolan. Var försiktigt så att du inte bränner dig.
- Koka upp nougat enligt instruktion, fördela upp sista 1/4 i formarna. Ställ för att svalna och kyl även igen innan du till sist smälter choklad, häller lite på toppen av alla och kyler igen.
- Bara att plocka ur formarna och servera.
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/12/5B20E2CB-E165-4B27-8CF5-08E7E6A193F5.jpeg?resize=768%2C1024&ssl=1)