Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Snabblagat och enkelt. Passar både till ris och pasta. Valfritt med nivån på hettan.

4 personer

Du behöver:

  • 3 burkar tonfisk i burk (i vatten eller olja men häll av oljan eller vattnet innan användning)
  • 1 stor gul lök
  • 1 paprika, valfri färg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda chilin
  • 3 msk kapris
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl kokosmjölk (ren, asiatisk och tillsatsfri)
  • Salt
  • peppar
  • valfritt med 1/2 tsk currypulver
  • 1/2 kruka basilika
  • olja för stekning
  • 1 lime

Gör så här:

  1. Skala och finhacka lök + vitlök och fräs i olja tills glansig
  2. Hacka eller skiva chili och stek även denna
  3. Tillsätt samtliga övriga ingredienser förutom basilikan och låt puttra
  4. Smaka av med salt och peppar
  5. Tillsätt sist basilikan och pressa över limesaft efter tycke
  6. Servera till ris eller pasta exempelvis