![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/07/E00D1754-9EC1-4526-BB1A-DAB8028A1CBB.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/07/E00D1754-9EC1-4526-BB1A-DAB8028A1CBB.jpeg?resize=819%2C1024&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Snabblagat och enkelt. Passar både till ris och pasta. Valfritt med nivån på hettan.
4 personer
Du behöver:
- 3 burkar tonfisk i burk (i vatten eller olja men häll av oljan eller vattnet innan användning)
- 1 stor gul lök
- 1 paprika, valfri färg
- 2 vitlöksklyftor
- 2 röda chilin
- 3 msk kapris
- 1 burk krossade tomater
- 1 dl kokosmjölk (ren, asiatisk och tillsatsfri)
- Salt
- peppar
- valfritt med 1/2 tsk currypulver
- 1/2 kruka basilika
- olja för stekning
- 1 lime
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2021/07/6DF1AC62-C6A7-4413-B394-594BB9B79989.jpeg?resize=819%2C1024&ssl=1)
Gör så här:
- Skala och finhacka lök + vitlök och fräs i olja tills glansig
- Hacka eller skiva chili och stek även denna
- Tillsätt samtliga övriga ingredienser förutom basilikan och låt puttra
- Smaka av med salt och peppar
- Tillsätt sist basilikan och pressa över limesaft efter tycke
- Servera till ris eller pasta exempelvis