Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En tomtegröt gjord på hirsgryn istället för risgryn. Överkoka hirsen en aning för att få ett riktigt mjukt, lent och krämigt resultat. Med rätt smaksättning är smaken närmast identisk med risgrynsgröt, skillnaden är att hirsgrynen är aningens mindre än risgrynen i storlek. Smaken -underbar =) Stort plus i betyg av alla mina barn. Ät varm som gröt eller kall med sylt eller fruktkompott som hirsifrutti (istället för risifrutti)

Följ recept för risgrynsgröt HÄR med undantag för att

  1. Du använder hela hirsgryn istället för grötris
  2. Hirsgrynen ska först spolas av i sil med hett vatten
  3. Följ sedan instruktionerna MEN tillsätt ytterligare 4 dl vatten när gröten med kokosmjölken kokat ner. Gröten är inte tillräckligt överkokt och perfekt förrän även detta vatten kokat in/kokat bort -har provat och tycker extra-inkokning ger ett så mycket bättre resultat. Tar alltså ytterligare ca. 10-15 minuter men är SÅ värt det.
  4. Svårare än så var det inte.