Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a
Du behöver:
- 1 dl hirsflingor
- 1/2 dl kokosmjölk
- 2 dl vatten (eller äppelmust)
- 1 msk lönnsirap eller honung
- 1 nypa salt
- 1 msk mjölkfritt margarin
- 1/2 vaniljstång
- valfritt med kanel (1/2 tsk)
Gör så här:
- OM du vill ha lite mildare smak på gröten. Lägg hirsen i blöt i 5-10 minuter (inget måste), sila av och skölj i silen.
- Mixa samman hirsflingorna med nytt vatten och kokosmjölk, enligt receptet, tills slätt
- Tillsätt vanilj, margarin, salt och ev. kanel
- Koka upp under omrörning, sänk temperatur o låt småputtra ca 15min och rör om då o då.
- Söta sist
- Servera med hallonsylt och 50/50 av blandning av vatten/GARANTS kokosmjölk (den rosa)