Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

Du behöver:

  • 1 dl hirsflingor
  • 1/2 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten (eller äppelmust)
  • 1 msk lönnsirap eller honung
  • 1 nypa salt
  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • 1/2 vaniljstång
  • valfritt med kanel (1/2 tsk)

Gör så här:

  1. OM du vill ha lite mildare smak på gröten. Lägg hirsen i blöt i 5-10 minuter (inget måste), sila av och skölj i silen.
  2. Mixa samman hirsflingorna med nytt vatten och kokosmjölk, enligt receptet, tills slätt
  3. Tillsätt vanilj, margarin, salt och ev.  kanel
  4. Koka upp under omrörning, sänk temperatur o låt småputtra ca 15min och rör om då o då.
  5. Söta sist
  6. Servera med hallonsylt och 50/50 av blandning av vatten/GARANTS kokosmjölk (den rosa)