Högrevsbiffar med sötpotatispommes. Chilisås och hemmagjord fusk-hamburgaredressing.

Biffar:

Högrevsfärs rullas till bollar, saltas och peppras på bägge sidor. Fräses i het panna med margarin + olja samtidigt som man försöker platta till dom med stekspaden (gick sådär med det). När det fått yta, låt vila några minuter.

Pommes:

Skär sötpotatis i medaljonger och sen i stavar. Fritera i fritös eller gryta på kanske 170grader.

Chilisås: köpt

Dressing:

Sås på 2dl kokosmjölk (rent utan tillsatser), 2tsk äppelcidervinäger, 2msk majsstärkelse, 1tsk lökpulver och 0,5tsk vitlökspulver (valfritt). Lite salt och svartpeppar. Koka upp. Låt kallna. Såsbas. Blanda sedan med tomatpure/chilisås, hackade inlagda grönsaker av valfri sort (jag tog paprika och gurka idag), finhackad rödlök, lite citronsaft, senap, lite örter. Hm.. kan nog åkt med lite andra kryddor också…