Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.
Ingredienser:
- 1/2 paket torrjäst (det jag hade)
- 3,5dl fingervarms vatten
- 1,5dl rismjöl
- 1,5dl majsmjöl
- 1dl majsstärkelse
- ett par msk klibbrismjöl (allt jag hade i öppnade paketet)
- 1tsk salt
- 0,5msk fiberhusk
- 2msk fibrex
- 2tsk socker
- 1tsk xanthan
- Någon matsked rapsolja
- Någon matsked ljus sirap
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser förutom jäst
- Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olja och sirap.
- Blanda ihop torra och våta ingredienser med degblandare eller med degkrokar på elvisp. Arbeta degen några minuter.
- Låt jäsa 30min i bunken.
- Baka ut 8-9 bröd med inoljade händer (då slipper du blanda i mer mjöl TROTS att degen är SUPERKLADDIG).
- Forma frallor. Pudra på lite rismjöl (och ev. sesamfrön på hamburgarebröden)
- Låt jäsa ytterligare 30min under plastfolie och bakduk.
- Grädda mitt i ugnen på 225grader i kanske 20min (tills fin färg).
- Låt svalna inlindade i bakduk.
GOTT GOTT GOTT!