Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.
Ingredienser:
- 1/2 paket torrjäst (det jag hade)
 - 3,5dl fingervarms vatten
 - 1,5dl rismjöl
 - 1,5dl majsmjöl
 - 1dl majsstärkelse
 - ett par msk klibbrismjöl (allt jag hade i öppnade paketet)
 - 1tsk salt
 - 0,5msk fiberhusk
 - 2msk fibrex
 - 2tsk socker
 - 1tsk xanthan
 - Någon matsked rapsolja
 - Någon matsked ljus sirap
 
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser förutom jäst
 - Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olja och sirap.
 - Blanda ihop torra och våta ingredienser med degblandare eller med degkrokar på elvisp. Arbeta degen några minuter.
 - Låt jäsa 30min i bunken.
 - Baka ut 8-9 bröd med inoljade händer (då slipper du blanda i mer mjöl TROTS att degen är SUPERKLADDIG).
 - Forma frallor. Pudra på lite rismjöl (och ev. sesamfrön på hamburgarebröden)
 - Låt jäsa ytterligare 30min under plastfolie och bakduk.
 - Grädda mitt i ugnen på 225grader i kanske 20min (tills fin färg).
 - Låt svalna inlindade i bakduk.
 
GOTT GOTT GOTT!
