
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En kryddig rätt med saftiga kycklingköttbullar i en curry-masala-sås. Servera med ex. Kokt ris, hirs eller quinoa. Toppa med falsk majo smaksatt med limesaft och limeskal + svartpeppar.
Du behöver:
Kycklingköttbullarna
- 400-500g kycklingfärs
 - 1/2 tsk örtsalt
 - 1 krm peppar
 - 1 tsk vinäger
 - 2 stjälkar salladslök (går att utesluta) -finhackad
 - 1 vitlöksklyfta (går att utesluta) -pressad
 - olja för stekning
 
Såsen
- 3 dl kokosmjölk (ren asiatisk och tillsatsfri)
 - 1 dl chilisås eller passerade tomater
 - 2-3 dl buljong (eller vatten och salt)
 - 1 msk garam- eller tikka-masala kryddblandning (hemmagjord eller köpt)
 - 2 tsk currypulver
 - ev. Mjöl utblandat i vatten för redning (ex hirsmjöl, bovetemjöl, klibbrismjöl, Majsstärkelse etc)
 

Gör så här:
- Börja med att välja ut och förbereda tillbehören
 - Sen gör du köttbullarna
 - Blanda samman färsen med kryddning och den pressade vitlöken + finhackade salladslöken
 - Hetta upp en stekpanna, ringla k olja
 - Med blöta eller oljade händer (alternativt skedar) ta upp färs och forma bollar
 - Stek i den heta pannan tills yta, bara yta
 - Ta av köttbullarna när ytstekta
 - Häll i samtliga ingredienser till såsen, förutom grönsakerna och redning
 - Koka upp och smaka av
 - Red eventuellt av med någon matsked mjöl utblandat i dubbelt så mycket vatten
 - Lägg tillbaka köttbullarna och låt puttra tills genomtillagade
 - Ta sist i tomater och spenat och låt mjukna
 - Servera med kokt ris, quinoa eller hirsgryn exempelvis.
 - Servera gärna med mer grönsaker och eventuellt en klick majo (recept HÄR) smaksatt med limeskal och limesaft + svartpeppar