inläggning2

Bara fantasin begränsar möjligheterna inom smakkombinationer för inläggning. Var inte rädd för att testa nya smaker. Inläggningar är betydligt enklare att göra än vad man kan tro.

Inläggningar passar bra som tillbehör till olika måltider eller tilltugg

Använd

  • valfria grönsaker/frukter/bär
  • valfri smaksättning/kryddning
  • 1-2-3 lag (1del ättiksprit, 2delar socker, 3delar vatten) -lätt att komma ihåg (man kan även variera syra/sötma lite själv)

Gör så här:

  1. Koka upp lag (ibland kan man koka grönsakerna i lagen)
  2. Skär upp grönsaker/frukter/bär eller låt dom vara hela.
  3. Använd rena burkar
  4. Lägg kryddning och grönsaken/frukten/bären i burken
  5. Häll lag över i burken så att innehållet täcks till kanten
  6. Förslut locket
  7. Låt stå allt ifrån 1h till flera dagar innan servering

inläggning1