Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja, havre och nötter bl.a. 

Min tveklösa favorit både att dricka som den är och att äta med flingor, müsli eller jordgubbar. Går enkelt att variera smaksättning till ex. kanelmjölk eller vaniljmjölk. Receptet utgår ifrån att även neutralisera bort kokossmaken.

1 liter

Du behöver:

  • 2 dl kokosmjölk av REN sort (sådan där asiatisk och tillsatsfri -gärna Garant- absolut INTE kokosdryck från veganska alternativen till mjölkdryck
  • 8 dl vatten
  • 1-2 msk honung eller lönnsirap för veganvariant -går också att utesluta
  • 1 krm salt
  • 1-2 tsk mald kardemumma alternativt 1 kanelstång eller 1 delad och urskrapas vaniljstång och kärnorna

Gör så här:

  1. Koka upp ingredienserna och låt puttra ett par minuter
  2. Låt sedan stå med smaksättningen tills den svalnat
  3. Fiska upp kanel- eller vaniljstång (jag silar inte ur kardemumman)
  4. Kyl
  5. Serveras tveklöst bäst iskall ?
  6. Skaka flaska innan servering