Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En kycklinggryta med italienska smaker i form av bl.a. soltorkade tomater, spenat och basilika. Supergott till både ris, pasta och för er som tål, potatis.
4-6 personer
Du behöver:
- ca. 800g kycklingfilé (bröst eller lår)
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2dl svamp/champinjoner (valfritt)
- salt
- peppar
- 1-2 dl soltorkade tomater, i eller utan olja (köpta eller torkade i ugn hemma)
- 2,5 dl kokosmjölk (utan tillsatser)
- 1 dl chilisås (eller krossade/passerade tomater)
- 2 dl buljong
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 1 msk senap
- 1 kruka basilika
- 3 rejäla nävar babyspenat
- + vatten och redning alternativt pasta/risvatten från uppkok
- olja för stekning
Gör så här:
- Skär upp kyckling i önskad storlek
- Salta och peppra
- Stek kycklingen bara för yta i olja i het panna
- Ta av och låt vila
- Häll i ny olja i pannan
- Skär upp svampen och fräs i pannan
- Tillsätt lök och vitlök som du finhackat
- Blanda samman kokosmjölk, chilisås, buljong, vinäger och senap
- Häll vätskan på lök- och svampblandningen samt tillsätt dom soltorkade tomaterna och låt koka ihop
- Lägg tillbaka kycklingen och hälften av basilikan som du hackat upp
- Låt puttra tills kycklingen börjar bli klar
- Häll över vatten + redning alternativt pasta/risvatten så du täcker kycklingen
- När kycklingen är klar, smaka av såsen
- Vänd sist ner spenat och toppa med det sista av basilikan vid servering