Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En kycklinggryta med italienska smaker i form av bl.a. soltorkade tomater, spenat och basilika. Supergott till både ris, pasta och för er som tål, potatis.

4-6 personer

Du behöver:

  • ca. 800g kycklingfilé (bröst eller lår)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2dl svamp/champinjoner (valfritt)
  • salt
  • peppar
  • 1-2 dl soltorkade tomater, i eller utan olja (köpta eller torkade i ugn hemma)
  • 2,5 dl kokosmjölk (utan tillsatser)
  • 1 dl chilisås (eller krossade/passerade tomater)
  • 2 dl buljong
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 msk senap
  • 1 kruka basilika
  • 3 rejäla nävar babyspenat
  • + vatten och redning alternativt pasta/risvatten från uppkok
  • olja för stekning

Gör så här:

  1. Skär upp kyckling i önskad storlek
  2. Salta och peppra
  3. Stek kycklingen bara för yta i olja i het panna
  4. Ta av och låt vila
  5. Häll i ny olja i pannan
  6. Skär upp svampen och fräs i pannan
  7. Tillsätt lök och vitlök som du finhackat
  8. Blanda samman kokosmjölk, chilisås, buljong, vinäger och senap
  9. Häll vätskan på lök- och svampblandningen samt tillsätt dom soltorkade tomaterna och låt koka ihop
  10. Lägg tillbaka kycklingen och hälften av basilikan som du hackat upp
  11. Låt puttra tills kycklingen börjar bli klar
  12. Häll över vatten + redning alternativt pasta/risvatten så du täcker kycklingen
  13. När kycklingen är klar, smaka av såsen
  14. Vänd sist ner spenat och toppa med det sista av basilikan vid servering