Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja bl.a.
- 500g jordärtskocka
- 1 morot
- 1 gul lök
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1 lagerblad
- Vatten
- olja (raps)
- 1tsk salt
- Valfri garnityr och tillbehör (idag blev det hackad kyckling från rester från ugnsgrillad kyckling, skivade champinjoner & kronärtskockor som jag saltat och pepprat och ugnsrostat tills torra och krispiga och persilja)
- Skala och hacka upp alla grönsaker i småbitar
- Hetta upp en gryta med olja för stekning
- Häll i alla grönsaker i grytan och låt fräsa runtom, vänd runt några minuter tills dom får yta
- Häll på vatten så att grönsakerna täcks helt
- Lägg i lagerbladet och salta
- Låt koka tills mjuknat (ca 30min)
- Mixa soppan HELT slät, gärna med lagerbladet kvar däri
- Nu får du själv välja önskad konsistens på soppan, spä ev. ut med vatten tills önskad konsistens. Jag gillar min tjock, mer som puré
- Servera som det är eller med valfri garnityr och/eller tillbehör