soppa1

Fritt från mjölk, ägg, gluten, soja bl.a.

  • 500g jordärtskocka
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • Vatten
  • olja (raps)
  • 1tsk salt
  • Valfri garnityr och tillbehör (idag blev det hackad kyckling från rester från ugnsgrillad kyckling, skivade champinjoner & kronärtskockor som jag saltat och pepprat och ugnsrostat tills torra och krispiga och persilja)
  1. Skala och hacka upp alla grönsaker i småbitar
  2. Hetta upp en gryta med olja för stekning
  3. Häll i alla grönsaker i grytan och låt fräsa runtom, vänd runt några minuter tills dom får yta
  4. Häll på vatten så att grönsakerna täcks helt
  5. Lägg i lagerbladet och salta
  6. Låt koka tills mjuknat (ca 30min)
  7. Mixa soppan HELT slät, gärna med lagerbladet kvar däri
  8. Nu får du själv välja önskad konsistens på soppan, spä ev. ut med vatten tills önskad konsistens. Jag gillar min tjock, mer som puré
  9. Servera som det är eller med valfri garnityr och/eller tillbehör