tabbouleh

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Tabbouleh är en sallad med klassiskt innehåll av bulgur (OBS! vete) och rikligt med persilja bl.a. Den går förstås att variera oerhört  vad gäller både innehållet av grönsaker, örter och smaksättning. Här är en variant med smak av jordgubb (underbart sommarfräscht) men HELT utan vetebulgur (men med modifierad variant). Ät som tillbehör eller som en matig sallad, möjlighet alltså att behålla rätten fullständigt vegansk.

Du behöver:

  • Valfri ersättning mot vetebulgur (ex. majscouscous, quinoa, blomkålsris, RIS, amaranth, teffgryn, lupinbulgur  etc) -jag har här MAJScouscous
  • Mängder av färsk persilja (eller annan ört, basilika passar exempelvis fint till jordgubbar)
  • cocktailtomater, gärna olika färger
  • Vitlöksklyfta (valfritt)
  • Salladslök (eller annan lök)
  • Valfria andra grönsaker (ex. gurka, strimlad morot, krisp-sallad etc)
  • saft från citron eller lime
  • olivolja
  • Jordgubbar

Gör så här:

  1. Koka upp valfri bulgurersättning enligt anvisning
  2. Låt svalna till åtminstone ljummen temperatur
  3. Krydda med salt, peppar, olja, pressad vitlök och citronsaft
  4. Finhacka, strimla och skär upp grönsakerna och örterna och blanda i salladen
  5. Vänd sist ner uppskurna jordgubbar

TIPS! Toppa gärna med jordgubbsvinägrett enligt recept HÄR

Jag åt min tillsammans med finstrimlade, välkryddade och snabbfrästa bitar av kycklingbröstfilé

tabbouleh2